Burslu Üniversite Ne Demek? Üniversite Burslu Nedir?

Burslu üniversite ne demek diye merak ediyorsanız, Üniversite’ye gitmiyor olabilirsiniz. Ya da yeni üniversite kazanmış, bu eğitim serüvenine yeni başlayacak bir aday da olabilirsiniz. Burslu üniversite ne demek, nedir diye merak ediyorsanız, bu yazımızda pek çok üniversite tipinden ve özellikle “Burslu Üniversite” kavramından söz etmeye çalışacağız. Burslu üniversite nedir? İnceleyelim.

Burslu üniversite, özellikle özel üniversitelerde karşımıza çıkan bir durum. Özel üniversiteler, yaptıkları sınavlar ile öğrencilere burs sunarak %25, %50, %75 ve %100 indirim imkanı sağlamaktadır.

Bursu Üniversite Ne Demek?

Üniversiteler eğitim kurumları arasında en yüksek seviye eğitim verendir. İlkokul, ortaokul ve lise göz önünde bulundurulduğunda direkt olarak mesleki eğitim veren tek eğitim kurumudur. Peki, burslu Üniversite ne demek? Üniversiteler iki tür haliyle bilinmektedir. Birincisi devlet tarafından açılan devlet üniversiteleri. Diğeri de özel bir girişim ya da vakıf tarafından kurulan özel üniversiteler.

Her ikisi de göz önünde bulundurulduğunda eğitim bakımından aynı işlevdedirler. Ancak bir fark ile devlet üniversitelerinin tüm masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. Özel Üniversiteler ise genellikle öğrencilerin eğitim görme ücreti ödemesi ile ihtiyaçlar karşılanmaktadır.

Burslu Üniversite nedir sorusuna cevap olarak ise bazı öğrenciler sınav başarıları, geçmiş eğitim başarıları nedeniyle özel Üniversitelerde herhangi bir ücret ödemeksizin tam burslu olarak eğitim görebilir. Bu durum başarı oranına bağlıdır. Başarı oranı çok yüksek olmasa da özel üniversitede %50 burslu eğitim almakta mümkündür. Peki %50 ve tam burslu üniversite ne demek?

Yüzde 50 ve Tam Burslu Üniversite

Üniversiteler mesleki anlamda öğrencilere eğitim verilen kurumlardır. Bu eğitim kurumları genellikle araştırma çalışmaları gerçekleştirir, projeler düzenler ve öğrencilerin mesleki anlamda başarılı olmalarında olumlu etkilere sahiptir. Bu genelde üniversiteye göre de değişiklik gösterebilir.

Özel Üniversitelerin bu tip çalışmalar düzenlemesi için belli bir ücrete ihtiyacı vardır. Bu da öğrenciler tarafından karşılanır ancak tam burslu Üniversite öğrenciler üniversite eğitimlerinde herhangi bir ücret ödemezler. Peki tam burslu üniversite ne demek? İnceleyelim.

Tam Burslu Üniversite Ne Demek?

Tam burslu öğrenci özel üniversitelerin başarı seviyesini arttırdıkları gerekçesiyle ücret talep edilmeyen öğrencilere denilmektedir. Elbette tam burslu öğrenci olmak pek de kolay değildir. Öncelikle burslu öğrenci öncesinde çok yüksek eğitim ortalamalarına sahip olmalı, öğrencisi olduğu özel Üniversitede de yüksek ders notları olmalıdır. Bu neredeyse tüm üniversiteler için geçerli bir durum.

Ayrıca kimi özel Üniversite her yıl öğrencilerine başarı testi uygular. Buna bağlı olarak eğitimlerine burslu devam edip edilmeyeceğine karar verilir.

Yüzde 50 Burslu Üniversite Ne Demek?

Yüzde 50 burslu öğrenciler ise yine belli bir başarı seviyesine ulaşmış öğrencilere verilen bursluluktur. Ancak bu öğrenciler tam burslulara nazaran daha düşük ortalama ve ders notlarına sahiptir. Bu öğrenciler de özel Üniversitede diğer öğrenciler gibi ücret öder. Ancak ödedikleri ücret normal öğrencilerin yarısı kadardır. Bu sebeple yüzde 50 burslu denmektedir.

Tam burslu ve yüzde 50 burslu öğrenciler eşit üniversite ortamında eşit şartlara sahiptir. Ancak bu öğrencilerin başarı ve yıl sonu ortalamalarını yüksek tutmaları gerekmektedir. Aksi takdirde eğitim gördükleri özel Üniversitede eğitimlerini devam ettirmeleri için ödeme yapmaları gerekir. Bu durum yüzde 50 bursluyken yaşanırsa tam ödeme yapmaları gerekmektedir.

Yurtdışında Tam Burslu Üniversite

Üniversite eğitimi iş dünyasında çok önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple bazı öğrenciler hem güçlü bir özgeçmiş hem de gelişmiş bir eğitim alabilmek için Üniversite eğitimini yurtdışında gerçekleştirmek ister. Yurtdışında Üniversite eğitimi almak Türkiye’dekine nazaran çok daha pahalıdır. Bu sebeple Yurtdışında tam burslu Üniversite eğitimi almak için bazı şartları yerine getirmeleri gerekir.

Daha sonra bu eğitimi almak mümkün hale gelir.

Yurtdışında eğitim almanın birçok şartı olduğu bilinmektedir. Bu şartları öncelikle madde madde sizlere belirtelim. Daha sonra bahsettiğimiz argümanların hepsini açıklayacağız.

Yurt dışında tam burslu Üniversite öğrencisi olmak için şartlar ve Burslu üniversite ne demek;

  • Liseden sonra lisans eğitimi için Lise not ortalaması
  • Lisans eğitimi sonrası yüksek lisans (Master) için not ortalaması
  • Başvuru mektubu ve kendinizi tanıtan bir yazı
  • Kimlik belgesi ve yaş sınırını aşmak
  • İngilizce seviyenizi gösteren sınav seviye belgeleri (TOEFL – IELTS)

Eğitim sürecini yurtdışında devam ettirmek isteyen öğrenciler öncelikle başvuru sürecini iyi değerlendirmeli. Yurtdışında burslu eğitim başvurusu yapacak olan öğrenciler öncelikle yüksek ortalamaya sahip olmalıdır. Lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin Lise diploma notu 70 üzeri olmak zorundadır. Master başvuru şartı ise Lisans eğitiminiz 4’lük sistem üzerinden 3 ortalama üstü olması gerekmektedir. Bu şartları tamamlarsanız geçmiş eğitim seviyeniz yeterli sayılacaktır.

Öğrencilerin başvuru yapacağı Üniversiteye neden başvurduğu, neden orada eğitim almak istediği ve hedefleri, planları gibi konulara değinen, kendinizi tanıtan bir yazı yazması gerekmektedir. Elbette başvurduğunuz Üniversite hangi ülkede ise o dille yazılması gerekir. Ancak Uluslararası dil İngilizce olduğu için genellikle İngilizce yazmanız talep edilmektedir.

Yurt Dışında Tam Burslu Üniversite Ne Demek?

Tam burslu Yurtdışı Üniversitesi eğitimi için en önemli şartlardan biri İngilizce seviyenizdir. Üniversiteler sizin İngilizce seviyenizi gösteren bir belgeyi genellikle tercih ederler. Ancak Üniversitelerin dil becerisi konusunda mülakat da yaptıkları bilinir. Bunun için TOEFL yani Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı ya da IELTS yani Uluslararası İngilizce Seviye Testine katılmanız. Sınavları başarı ile geçmeniz ve başarı belgesi almanız gerekmektedir. Genellikle B2 seviyesi üstü İngilizce için yeterli görülür.

Yurtdışında eğitim alırken son olarak bir yaş sınırı olduğu bilinmektedir. Ancak her Üniversitenin yaş sınırı farklılık gösterir. Yurtdışında Burslu Üniversite eğitimi için gerekli başvurular, mülakat ve süreç tamamlandıktan sonra değerlendirme işlemi gerçekleştirilir ve eğer başarılı kabul edilirseniz eğitim için onaylanmış olursunuz. İşte bu şekilde de üniversite hayatınız başlar.

Daha sonra başvuru yaptığınız ülkeye giderek eğitim programınıza başlayabilirsiniz. Burslu üniversite ne demek, anlattık. Aklınıza takılanları bize sorabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konular

Yorum yapın

tokat haberleri